maanantai 24. tammikuuta 2011

Tuomas Jauhiaisen estevalmennus !

Eli lauantaina pakkasin ponin ja kamat autoon ja nokka kohti polleparkkia ja estevalmennusta. Oltiin 80-100cm ryhmässä ja meitä oli neljä ratsukkoa. Alkuverkan jälkeen Tuomas otti jokaisen ympyrälle ja kyseli vähän taustoja. Ei meinannu uskoo kun kerroin että meillä on ravuritaustaa ja Kalle on kuulemma hienoin ex-ravuri, minkä Tuomas on nähnyt :) Tällä pystyy leijuun. Hypättiin jumppasarjaa, s-mutkaa ja suoraa suhteutettua. Esteet tais olla jtn 90-100cm luokkaa. Kokonaisuudessaan valkka meni tosi hyvin, Kalle oli tosi tasainen ja skarppi. Mut eiks kuvat kerro enemmän kuin tuhat sanaa?












maanantai 17. tammikuuta 2011

Tuuppausta naapurin kentällä

Aamulla herään viestiin et ei oo kouluu vesivahingon takii ja otan tottakai hyödyn irti ja lähen heppaileen. Sisko oli mukana kuvaamassa, mut kuvien laatu on aika heikko lumisateen takii :/ Ja anteeks mun kädet  :< Menin ratsastaan naapuritallin kentälle kun omaa kenttää ei oo aurattu ollenkaan. Sinne onneks pääsee kätevästi ratsastaen kymmenessä minuutissa :) Aluks poni oli tosi outo, vastusteli ja jännitty toosi herkästi. Alkuverkan jälkeen onneks jumit aukes ja rentoutu huomattavasti. Ei tehty mitään kovin ihmeellistä, lähinnä väistöt molempiin suuntiin ja vähän siirtymisii. Vasen laukka ei meinannu rullata ei sit yhtään, mut siirtymisten avulla onneks rupes rullamaan huomattavasti paremmin. Otettiin vielä muutamat vaihdot ja sit loppuverkkaa. Menin ehkä jonkun 45min.



Ratsastuksen jälkeen tietenkin kunnon loppuhoidot ja takki niskaan pihalle kun hikos jonkinverran . Sit vielä Vera napsi muutaman kuvan ennenkun lähdettiin kotia kohti. Huomenna pitää saada joku liikuttaan kun mulla on eka kouluu puol 4 ja sit autokouluu puol 5 eteenpäin :/

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vähän ponista



Eli ajattelin tehdä ponille oman blogin :) Eli kyseessä oleva otus on syntynyt 28.5-97 ja rodultaan Kalle on amer.ranskalainen lämminverinen ja kyllä hän on ex-ravuri. En jaksa ees ajatella miten paljon sen takii meidän niskaan on satanut paskaa mutta ei voi mitään. Kisaamme esteitä seuratasolla, ensikaudella toivottavasti aluetasolla. Koulua ollaan kisattu helppoon B:hen asti ja esteitä 100cm asti. Poni kuitenkin menee helpon A:n asiat + laukanvaihdot ja piruettejen alkeet. Esteitä ollaan menty yksittäisenä 120cm asti ja irtona 130cm asti. Kallen olen tuntenut 7-vuotta ja tosiaan oma polle on kyseessä :) Valmentaudumme mahdollisuuksien mukaan, ens vkl ollaan menossa Tuomas Jauhiaisen estevalkkaan ja toinen kestosuosikki on Eerika Häkkinen. Kesäisin Sari Uimosen valmennuksissa ollaan kuopiossa käyty myös :) Paras opettaja meille jos multa kysytään.






Sit vähän tästä päivästä. Käytiin naapurin suomiputen kanssa maastoilemassa vaikka pakkasta oli reilu -20. Ponii ei pakkanen haitattu mut kuskii meinas paleltaa :--D Mentiin puolentoista tunnin lenkki, lähinnä käyntii ja ihan pikkasen ravia. Poni osas muuten käyttäytyy melko hyvin, mut ulkona tuulettuvat lakanat ja lumiaura oli jotain ylitsepääsemätöntä. Pienen keskustelun jälkeen matka kuitenkin jatkui ilman suurempia kommelluksia :) 








Eipä tuu nyt mitään muuta mieleen.