sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Video kisoista

Sain viimein videon viime kisojen radasta :) Kyseessä 100cm luokka.




Tuuppailua lainahevosella

Laiskuus on päässyt yllättämään ihan täysin. Mitään erikoista ei ole tapahtunut, mutta voin kertoa tarkemmin perjantaista kun ratsastin Kallen tarhakaverin Virkun. Ikinä en ole ollut mikään suomenhevosfani, enkä ole nytkään. :D  Virkku oli Kalleen verratuna hidas avuille ja jäykkä. Heti kun otin ohjat tuntumalle pää nousi ylös ja ponski puri kuolaimeen kiinni. Itsepäisesti taivuttelin pehmeällä kädellä ja vaadin reagoimaan apuihin. Lopputunnista Virkku olikin ihan ok. Ei tehty mitään erikoista, lähinnä yritin saada rentoutumaan ja molemmille hyvän mielen.



 Ai roikkuuko muka vasemmassa ohjassa?



Tänään onkin heppavapaa päivä kun vuokraaja menee Kallen. Ensi viikosta senverran, että lauantaina olisi sitten Jauhiaisen Tuomaksen estevalmennus. Odotan kyllä innolla miten käy kun ei olla maneesissa menty ikuisuuteen.

Kisakalenteria vielä tähän loppuun.

-  9.10  JsR alue-este 80cm & 90cm
- 16.10 ÄSeRa alue-este 90cm & 100cm
-  6.11 PoPRa alue-este (luokkia ei ole vielä julkaistu)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Joukkuemestaruudet

Eilen tosiaan olin joukkuemestaruuksissa hyppäämässä 80cm ja 100cm. Kasikympin rata oli mielestäni ihan ok. Puhdas tuli ja oltiin sijalla 6/25. Ei ole ikinä jännitänyt niin paljoa kun ennen 100cm rataa. Radassa oli paljon tehtäviä, eikä se missään nimessä ollut helppo. Kalle oli onneksi hyvin hereillä ja hyppäsi kiltisti, jopa vähän lähempää. Laine valitettavasti tippui ja oltiin sijalla 17. Kuitenkin olin ihan super tyytyväinen poniin, koska ensimmäinen metrin startti kyseessä :) Joukkumestaruus voitettiin! Meidän joukkueessa oli kyllä ihan super ratsukoita ja kaikki ratsastivat siististi ja tarkasti.







 Videot lisään heti kun saan ne :)

lauantai 17. syyskuuta 2011

Jännittää!

Hui miten voi huominen jännittää näin kauheasti! Tuntuu oudolta nähdä oma nimi metrin lähtölistassa kun ei olla ennen sitä menty. Tavoitteena on maaliin pääseminen ja yksi kokemus lisää. 80cm tavoitteena on puhdas ja siisti rata.

Ratsastin Kallen tänään läpi. Kokeilin miten kaasu ja jarru toimi ja oliko mitään jumeja missään. Poni oli tosi rento koko tunnin ajan ja kuunteli kivasti. Innostuin pesemään ihan shamppoolla treenin jälkeen. Ollaanpa ainakin siistejä huomenna jos ei muuta :D

Voisin Kallen tallikavereista kertoa hieman, eli ponihan asustaa pienellä yksityistallilla jossa on 4 karsinaa. Tarhakaverina on suomenhevosruuna Virkku, joka muutti tallille vasta parisen viikkoa sitten. Virkku oli ennen tuntiponina, mutta jalkojen oireillessa siirtyi harrastehepaksi. Joskus villissä nuoruudessa on Virkun kanssa tultu hypittyä yli 100cm esteitä ja ratana hyvällä ratsastajalla ponski on mennyt 110cm. Oikein mukava kaveri kyseessä. :)


Sitten suuri rakkauteni heti Kallen jälkeen on lämppäriori Nippe. Entinen ravuri, jota ollaan tyttöjen kanssa ratsuksi laittamassa. Osaa perusjutut ja vähän pohkeenväistöä yms. Luonteeltaan rehellinen ja muutenkin tosi mukava ja helppo tapaus käsitellä. Ratsastaisin useammin jos aika riittäisi.


Niin ja sitten se Puffe. Risteytysponiori, jonka ego on aivan liian suuri. Pitää itseään tallin kinginä ja välillä sitä pitää olla palauttamassa maan pinnalle. Sairastaa puhkuria, joten vähäisellä käytöllä. Harmi sinäänsä, koska tosi kapasiteetikas eläin kyseessä. Puffen hoitaja on ponilla 110cm hypännyt, vaikka säkäkorkeus tosiaan on vain 130cm. Nykyään maastoillaan voinnin mukaan.


Siinä olisi meidän tallin sekalainen porukka. Huomenna tulee sitten kisapostaus!

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Sunnuntaina kisoihin!

Päivittelytaukoa on taas ollut, koska ei ole oikein tapahtunut mitään ihmeellistä. Tänään Kalle kengitettiin ja kaveri kävi tuuppaamassa. Meni ilmeisesti ihan hyvin :) Huomenna suunnitelmana läpiratsastus ja perjantaina vapaa.

Ilmoitin meidät sitten aluekisoihin, jotka ovat sunnuntaina. Kyseessä on joukkuemestaruudet ja ollaan mukana Jyvässeudun ratsukoiden joukkueessa. Hyppään 80cm ja 100cm. Molemmat on arvostelua A.2.0 ja osittain sen takia tuon metrin uskallan mennä. Kotona kuitenkin ollaan pompittu hyvällä menestyksellä yli metrin tehtäviä. Otin myös itseäni niskasta kiinni ja ilmoitin meidät Tuomas Jauhiaisen estevalmennukseen, joka on 1.10. Tuomas ainakin viimeksi kovasti Kallesta tykkäsi! Kuulemma vaikutti enemmän ponilta kun ravurilta :--D Tuomas valmentajana on kyllä ihan huippu! Tosi kivoja tehtäviä, joissa sopivasti haastetta. Ei kuitenkaan liian vaikeita ja aina on jäänyt hyvä maku suuhun.

Tulipa tylsä ja kuvaton postaus, mutta viimeistään viikonloppuna tulee pidempi ja kuvallinen postaus. :)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Tarkemmin Kallesta

Nyt ei ole tapahtunut mitään ihmeitä, joten ajattelin kertoa teille lukijoille tarkemmin Kallesta. Huippua muuten, että teitä on jo 30!

Kalle on luonteeltaan huomionkipeä ja ihmisrakas. Se rakastaa yli kaiken halimista, harjaamista ja kaikkea yhdessä touhuamista. On tullut sellaisiakin tilanteita vastaan  jos en Kallen mielestä huomio tarpeeksi niin se rupeaa mököttämään :---D Välillä jopa tuntuu, että omistais ison koiran hevosen sijaan kun poni seuraa perässä kaikkialle kiltisti ilman narua. "Tassu" käsky on myös joskus tullut opetettua ja pitääpä ottaa se videolle :p Korvien harjaaminen välillä ärsyttää, mutta ihan nätisti sekin hoituu. Muuten on ihan ongelmaton tapaus käsitellä. Oripoikana kuulemma piti rauhottaa kun kengitettiin, mutta nykyään ottaa senkin ihan rennosti.







Kallen lempiherkku on ehdottomasti vadelmat! Toissavuonna maastossa huomasin, että ponia kiinnosti vadelmapuskat normaalia enemmän. Kokeilin syöttää vadelmia ja sen jälkeen joka loppukesän operaationa on ollut kerätä Kallelle vadelmia. Pidin sitä aluksi tosi outona, koska muuten on tosi nirso eläin kyseessä. Mitkään heppanamit ei maistu ja vaalealle leivälle nyrpistää nenää. ( Vaikka on ihan kuivattua.) Ruisleipä kuitenkin maistuu ihan normaalisti.


Ratsastaessa Kalle on tosi herkkä ja kevyt edestä. Itse olen oppinut ratsastamaan istunnalla enkä kädellä,  joten poni toimii 100% pelkällä istunnalla. Välillä tottakai on huonoja päiviä, mutta hyvinä päivinä muita apuja ei pahemmin tarvitse käyttää. Ravi on todella haastavaa istua ja se on kaikista vaikeinta työstää. Hyvinä päivinä toimii kuitenkin myös ravissa tosi kivasti! Laukka rupee olemaan jo hyvällä mallilla, mutta välillä nelitahtisuutta vielä näkyy. Väistöt, avot, sulut, vaihdot yms menee nätisti rutiinilla.




Esteet ovatkin sitten se meidän juttu. Kalle imee hyvin esteille oli koko mikä tahansa ja on tosi tarkka jaloistaan. Kuitenkin välillä kerää turhia kierroksia. :D  Hypyt ovat helppoja istua ja ponin saa helposti siihen ponnistuspaikkaan mihin itse haluaa. Ainoa haaste on, ettei Kallella oli pahemmin pelisilmää ponnistuspaikkojen kanssa. Jos tulee vaikea tilanne yleensä hypätään sitten vaarallisen kaukaa. Nykyään onneksi käy harvemmin noin. Meidän lempiesteitä ovat ehdottomasti korkeat pystyt, joille pitää oikeasti ratsastaa.


Siinä oli nyt vähän juttua Kallen luonteesta ja ratsastettavuudesta. Varustepostausta suunnittelin ja pitää katsoa milloin saan toteutettua!