keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pomppuja

Olen laittanut hepat koko viikon aamulla ulos, joten tallille on tullut mentyä ennen 10. Tänään menin tallille siinä 9 aikaan ja mietin miksei Kallen pää kurkista karsinasta. Siellähän se prinssi Uljas makoili kyljellään, eikä pahemmin korvaansa lotkauttanut kun yritin herätellä. Lopulta porkkanan voimin ja muutaman venytysliikkeen jälkeen saatiin kauneusunet loppumaan. Hölmö otus! Auringon paistaessa suunnattiin naapurikentälle hyppäämään.


Oksereiden treenaaminen on jäänyt vähemmälle, joten tänään laitoin toiselle pitkälle sivulle okserin ja sitä ennen kavaletin.  Mentiin lähinnä rentoja lähestymisiä ja katottiin miten molempien estesilmä toimii pitkästä aikaa. Kalle päätti repäistä ja tuli ensimmäisellä yrityksellä välin innarina, vaikka siihen oli tarkoitus tulla 1 laukka. Laskin vielä välin hieman pitkäksi, joten eihän siinä hyvin käynyt. Pystyssä onneksi pysyttiin ja kuvaaja sai ikuisettua kamikazeloikan. Ei näin.


Fiksuna otuksena poni kuitenkin tajusi, ettei noi voi tehdä ja seuraavasta hypystä lähtien pomput sujuivat hyvin.  Nostettiin aika reippaalla tahdilla ja okserin takapuomi olikin lopussa 110cm. Hieno poika! Huomaa että pienemmillä esteillä ei oikein jaksa kiinnostaa miten tassut pannaan, mutta isommilla esteillä homma sujuu paljon paremmin. Videossa okserin takapuomi on tosiaan sen 110cm.

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hankihauskaa

Haavassa oli jo hyvännäköinen rupi, joten uskalsin laittaa satulan selkään ja suunnata lähipellolle. Huopa ei onneksi haitannut haavaa mitenkään eikä ponin ilme värähtänytkään satuloidessa. Pellolla oli ihan huippua kahlailla kun lunta oli etupolviin asti ja aurinko paistoi. Riikka oli Vikellä seurana, joten saipahan pikkuorikin liikuntaa. Poneilla oli kanssa vauhdista päätellen kivaa. Ei kovin kovaa vielä vittinyt mennä haavan takia, mutta muutama spurtti teki kyllä hyvää molemmille. Huomenna maltetaan toivottavasti vääntää koulua.



Näillänäkymin kisakausi meidän osalta alkaakin jo 10.3 seuraesteillä Polleparkissa. Mennään hyppäämään vaan 80cm, koska seuraavana viikonloppuna on alue-esteet ja siellä olisi tarkoituksena mennä ainakin alue 90cm.  Siihen alle joku mukava seuraluokka, että saadaan taas ratarytmit yms kuntoon. Jos teitä kiinnostaa voin väsätä erikoispostauksen koskien miten valmistaudumme kisoihin ja miten verkkaan kisoissa yms :)

torstai 23. helmikuuta 2012

Huoleton on hevoseton

Esimmäisenä iso kiitos Maijulle uudesta bannerista! Itse ainakin tykkään hirmuisesti. :)

Eilen kun menin tallille mietin miksei Kalle tule tapansa mukaisesti portille vastaan. Kävelin ponin luo ja huomasin oikeassa kyljessä kaksi reikää, jotka valuttivat verta ja kudosnestettä. Vikke oli ilmeisesti purrut ponia ihan kunnolla, mutta putsaamisen jälkeen onneksi isompi hätä olikin minulla eikä ponilla. Tallin omistaja sanoi eläinlääkärin soittamisen olevan turhaa, kun haavaa ei tarvinnut tikata. Putsasin vaan kunnolla kaiken ylimääräisen moskan pois ja laitoin ponin sisälle. Tänään kun kävin katsomassa haava oli jo ihan ok ja putsasin taas huolella. Kävellään nyt kunnes tulee kunnon rupi ihan vaan varmuuden vuoksi.



 Kyljessä näkyy Viken tekoset.

Kalle ja vuokraajani Minna

Sannin ollessa viikon Espanjanssa ja Saaran lähtiessä riparille vastuulleni napsahti Virkku ja Vikke. Voin tänne viikon ajan kertoa myös niiden kanssa puuhailusta jos teitä lukijoita kiinnostaa. Tänään käytiin Minnan kanssa taluttelemassa Kallea ja Virkkua pieni lenkki, kun tosiaan Virkun jänteissä on vanhat vammat ja omalla ponilla se haava. Virtaa oli ja ei meinattu malttaa kävellä. Huomenna Kallella ainakin ilman satulaan maastoilemaan ja Virkku hoidetaan käsihevosena.



sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Uutta tavaraa ja maastoilua

Eksyin taas vahingossa vaaralliseen hevostalli.netin maailmaan ja tuli hommattua:

 Eskadronin edustusloimi


 Kingslandin t-paita


 Kingslandin huppari. Tuli t-paidan mukana, koska hihassa on pieni reikä.

Abiristeily oli ja meni, joten tänään pääsin pitkästä aikaan heppailemaan. Suunnattiin suosiolla maastoon, koska poni oli kuulemma ollut melko energinen ollessani poissa. Mentiin Kappelinlenkki suhteelisen reippaasti. Laukassa ja ravissa otettiin pitkästä aikaa intervallitreeniä ja anto kivasti koota rollerilla. Huomenna jos pääsen ihmisten aikaan tallille mennään puomeja.



maanantai 13. helmikuuta 2012

You're the only thing in this world I would die without




Tänään tuuppailtiin naapurin kentällä ja laitoin mielenkiinnosta rollerit suuhun ja kannukset jalkaan. Kalle oli yllättävän kiva rollerilla, vaikka epäilin että jää hitaaks edestä. Päinvastoin! Mentiin lähinnä avoja ja väistöjä. Poni oli niin hyvä ja avuilla heti alusta asti, etten mennyt kuin 30min. Tuli oikein wau-fiilis kun tuntui jotenkin niin helpolta ja sujuvalta tuuppailut tänään. Varokaa vaan koulukentät ensi kaudella ;)





Huomenna ystävänpäivän kunniaksi mennään ihan vaan maastoilemaan näillä näkymin Sannin ja Viken kanssa. Virkkukin pääsi tänään kävelemään maastoon 2kk saikun jälkeen. Oli ilo kattoa miten kuski ja poni nautti päästä menemään pitkästä aikaa. Olen päässyt kyllä helpolla kun Kallella on pysynyt paikat ehjänä. ( koputtaa puuta) Pahinta mitä meille on käynyt on tainnut olla haava takajalassa, joka vaati kuukauden saikkua ja muutaman tikin. Muuten ei ole ollut yhtään mitään. Pitää toivoa, että tuuri pysyy yhtä hyvänä.


sunnuntai 12. helmikuuta 2012

I feel like I can touch the sky


Eilen pakkasen laskettua alle -10 pääsimme viimein hyppäämään pitkästä aikaa. Viimeksi ollaan pompittu Tuomaksen estevalkassa, eli aikaa on päässyt kertymään ihan mukavasti. Tiesin ponin käyvän kuumana, joten laitoin kentälle vain kaksi pystyä. Toinen suoralla uralla ja toinen lävistäjällä. Molemmille otettin rauhallisia lähestymisiä ja lävistäjällä keskityin laukan vaihtumiseen. Aluksi pienillä esteillä poni kiukutteli eikä keskittynyt, mutta esteiden noustessa lähemmäs 100cm rupesi homma toimimaan. Ihme otus kun ei pienet esteet kiinnosta. Lopetin hyvillä mielin homman sujuessa. Pitää pyrkiä nyt hyppäämään useammin kuin parin viikon välein, ettei homma ihan leviä käsiin.







Isommilta esteiltä en kuvia saanut. Ensi viikonloppuna olisi seurakisat Polleparkissa, mutta olen itse abiristeilyllä torstain ja perjantain. Saa nähdä menemmekö kun en pääse pariin päivään itse ratsastamaan ollenkaan ja kyytien kanssa on säätöä. Jos pääsen hyppään vain 80cm, että saamme mukavan alun tulevalle kisakaudelle. Kallelle tuo korkeus on jo niin helppoa , että se sujuu miten päin tahansa. Onneksi ilmoittautua pitää vasta torstaina, joten on aikaa pähkäillä.

torstai 9. helmikuuta 2012

Dare to believe

Siivosin huonettani ja löysin vanhan valokuva-albumin. Sieltä löytyi vanhoja kuvia Kallesta ja meinasi itku päästä. Ei hitto miten kauhealta poni on joskus näyttänyt. Jaan nyt muutaman kuvan tässä teidän kanssa ja pahoittelen laatua.



Ensikohtaaminen. Jotenkin tuntui pahalta kattoa pitkästä aikaa ponin tyhjää katsetta. Kaulassa näkyy yksi lukuisista arvista, joita Kallella oli tullessaan.


 Mitäpä tähän lisäämään. Yksi itkun aiheista.


Vähän tullut massaa jo, mutta edelleen kyllästyneen näköinen.


Ensimmäinen palkintojenjako. Huomatkaa ponin muuttunut ilme.


 Tallikisojen radalta tulossa. Kalle rupeaa näyttämään jo itseltään.

Kuvia oli enemmänkin, mutta tässä oli nyt muutama. Kiitos näiden, jotenkin tuli tunne "hei oon mä sen ponin hyvinvoinnin eteen ilmeisesti oikeasti tehnyt jotain." Vertaa Kallea nykyään näihin kuviin niin ero on huomattava. Ihan perusilme on aivan erinalainen. Tyhjän katseen tilalle on tullut omanlainen pilke ja elämänilo. En olisi Kallen saadessani ikinä uskaltanut unelmoida kisoista tai edes ratsastamisesta ilman ongelmia. Luottamuksesta puhumattakaan. Hyvänä esimerkkinä muiden lämppäreiden omistajille ; Uskaltakaa unelmoida. Mitä haittaakaan siitä on? Kallen myötä villeimmätkin unelmani "hakatun ravurinraadon" kohtalosta kävivät toteen ja sain enemmänkin. Sain elämäni hevosen ja ennenkaikkea ystävän.



It's feeling like the time's run out
But the hour glass just flipped itself over again
The sun is slowly sinking down
But on the other side a new day waits to begin

maanantai 6. helmikuuta 2012

Raviponi

Tänään Sannin painostuksen alaisena laitettiin ponille pitkästä aikaa kärryt perään! Kalle oli hieman ihmeissään aluksi miksi kuski onkin takana eikä selässä, mutta meni tosi kivasti. Ei ottanut pahemmin turhaa stressiä mistään, vauhtia vaan meinasi olla hieman liikaa. Pysyi onneksi kuitenkin lapasessa suht hyvin. Käytiin ihan lyhyt lenkki kun kärryjen toisessa renkaassa oli ilma päässyt vähenemään ja vapaata on ollut muutama päivä pakkasten takia.


Lupsakka kärryponi

Hyvä puoli ex-ravurissa on kyllä se kun voi lähteä välillä ajamaan. Poni saa vaihtelevaa liikuntaa, eikä aina tarvitse tuupata nuttura kireellä. Monipuolisuutensa takia en näe mahdottomaksi, etteikö seuraava hevoseni olisi myöskin lv vaikka kovasti uhoan ostavani hienon estepuokin. Lämminveriset ovat jotenkin niin ihania suhtautuessaan rennosti lajiin kun lajiin. Ainakin Kalle on luonteeltaan juuri sellainen, ettei pahemmin kiukuttele tehtäisiin mitä tahansa. Aina ollaan menossa korvat hörössä kohti uusia seikkailuja!

lauantai 4. helmikuuta 2012

Missä olet kesä?

Pakkasta kokoajan yli -20. Tänään mittari näytti -34, joten ei pahemmin heppailla. Päivät on mennyt sisällä koiran kanssa läksyjä tehden.


Kisakalenteri onneksi ilmestyi jo nettiin! Aluekisoja oli yllättävän kivasti sekä koulussa, että esteillä. Syyskuussa taisi jopa olla kenttäkisat jonne tähtäämme. Kisakausi alkaa meidän osalta synttäripäivänäni 18.3 alue-esteillä. Jos päästään yhtään treenaamaan pakkasten takia niin mennään 90cm ainakin. Joku kiva pikkuluokka siihen alkuun, että saadaan kausi alkamaan mukavissa merkeissä. Tavoitteena on päästä rämpimään taas muutama 100cm ja koulussa ainakin helppoa B:tä. Kenttäkisoissa maaliinpääseminen olisi huippua. Tuloksella ei ole niin merkitystä.



Kesän Kalle tietenkin viettää taas laitumella, mutta pyrin ratsastamaan ja kilpailemaan aktiivisesti. Ponilla on parin viikon kesäloma ja silloin lähinnä uidaan/ maastoillaan. Olen aina ottanut kesän rennosti ja kilpailut ovat olleet "sivuseikkoja". Olemme kuitenkin menestyneet suht hyvin ja Kalle tykkää päästä esiintymään, joten kilpailut ovat mukavaa ajanvietettä siinä missä maastoilukin. Ponin ehdoilla mennään :)