perjantai 19. syyskuuta 2014

Paken kouluvalmennus 16.9

Tiistaina käytiin pyörähtämässä Lakulla Paken kouluvalmennuksessa. Yleisön pyynnöstä Kallella oli suussa kanget, joihin olen hankkinut entisen nivelbridongin tilalle vastaavan kolmipalana.  Tuntuma suuhun tuntui paljon paremmalta, mutta edelleen ajoittain K heittäytyy tyhjäksi edestä ja pakoilee kangen vaikutusta.  Tähän ongelmaan paneudutiin valmennuksessa.


Alkuverkassa tsekattiin miten ollaan selviydytty meidän kotiläksystä eli avotaivutuksesta. Tultiin tehtävää, jossa pitkänsivun alku ratsastettiin avotaivutusta ravissa. Avon jälkeen ratsastettiin loppu pitkäsivu keskiravia. Vasempaan kierrokseen treeni oli mennyt perille, mutta oikealle pientä takkuilua oli edelleen havaittavissa. Oikea kierros on meille molemmille hankala ja helposti annan Kallen lipsua väistön puolelle huolellisen taivutuksen sijaan. Hiomalla saatiin muutama kiva pätkä myös oikealle, joten treenit avojen parissa jatkukoon!

Seuraavaksi ratsastettiin molemmilta lyhyiltä sivuilta kohti keskihalkaisijaa ja väistettiin ravissa kohti uraa. Uralla nostettiin vastalaukka ja laukattiin päätyyn asti. Tässä tehtävässä rupesi pientä väsymystä olemaan ilmassa, joka näkyi kuolaimen taakse rullautumisena. Pake neuvoi ratkaisuksi kankiohjan reilun löysäämisen ja nivelohjalla pään reippaan nostamisen. Hyvin nopeasti Kalle hoksasi ettei haeta rollkuria ja hommat lähti sujumaaan toivotulla tavalla.



Lopputunnista harjoiteltiin vielä suoraan ratsastamista keskihalkaisijalla. Muuten edettiin uraa pitkin laukassa, mutta keskihalkaisijalla vaihdettiin laukka ravin kautta. Pientä vinoutta oikeassa kierroksessa oli havaittavissa, mutta huolellisella ratsastamisella saatiin tilanne korjattua.  Kokonaisuudessaan valmennus oli jälleen hyödyllinen ja tehokas. Kehija saatiin Kallen hyvästä ulkoisesta olemuksesta ja laukan laatu on kuulemma parantunut hurjasti! Ehkä meidän nähdään ensi kaudella kouluradoilla?

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vauhti korjaa virheet

Otsikon mukaisissa teemoissa rämmittiin eilen ponivauva Viken kanssa 60cm rata läpi.  Jo verkassa pientä pilkettä silmäkulmassa oli havaittavissa pukkisarjojen ja hallitsemattomien spurttejen muodossa.  Hypyt onnistuivat kuitenkin ok ja kiltisti hyppäsi niistä paikoista joista pyysinkin. Radalle lähdettin asenteella kunhan vaan tultaisiin yhtäaikaa maaliin.



Noh rata oli meidän toisiksi yhteisiksi kisoiksi ihan ok. Oikeat laukat olivat tosi hakusessa ja kuskilla ei ollut hirveästi sanottavaa vauhdin suhteen. Otin kuitenkin asenteen, että kiva homma kun nuori hevonen on innoissaan. Yritin vaan istua mahdollisimman hiljaa ja toivoa, että puomit pysyvät paikoillaan. Saatiin 0 rata ja punavalkoinen ruusuke. Erittäin hieno pieni suomiputte! Katsotaan nyt jatkuuko meidän kisaura tästä eteenpäin vai aloittaako V:n vuokraaja kisaamisen. Jos hommat jatkuvan mun kanssa niin tarkoituksena olisi pikkuhiljaa lähteä nostamaan esteiden kokoa.



Postauksen kuvat ovat viime kisoista ja ne on ottanut Annamari Sundgen.





keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Hyvää rytmiä ja fiilistä hakemassa ennen joukkuemestaruuksia

Sunnuntaina kävimme Kalevin kanssa näyttäytymässä alue-esteissä Polleparkissa. Parin viikon päästä ratsastetaan joukkuemestaruudet, jotka huipentavat meidän yhteisen esteuran ainakin aluetasolla. Hyppäämme oman seurani joukkueessa 80cm radan, joten pientä jännitystä on ilmassa. Mestaruuksien jälkeen hypätään loppukausi seuratasolla ja siihen onkin hyvä löydä lukkoon estepuolen aktiivinen kisaaminen. Jos kaikki menee suunnitellusti Kalle pääsee opettamaan ensi kaudella pienissä luokissa erästä ratsastajaa kilpailuiden ihmeelliseen maailmaan.

Polleparkissa luokkana toimi 80cm. Lähdin hakemaan sujuvaa ja hyvänmielen rataa alle tulevaa koitosta varten. Rata oli mielestäni sujuva, mutta laukanvaihtoihin esteiden päällä tulee kiinnittää jatkossa huomiota. Onneksi vaihdot onnistuvat askeleessa tai pienen ravipätkän avulla. Uusinassa oli vaihtoehtoina ratsastaa vain suht pitkiä teitä, joten kaasua pääsi painamaan pitkästä aikaa. Tällä ratsastuksella sijotuimme luokassa kolmansiksi yli 20 lähtijän joukosta, joten Kalle hoiti kyllä jälleen homman kotiin!




Kalle raspattiin eilen ja muutenkin tuntuu ohjelmaa riittävän.Tällä viikolla lauantaina Vikke suuntaa kohti 60cm luokkaa ja Kalle osallistuu ensi viikolla jälleen kouluvalmennukseen. Tarkoituksena olisi ratsastaa kangilla ja sunnuntaina onkin sitten ne joukkuemestaruudet. Postausaiheita löytyisi näiden lisäksi jalkojen hoidosta aina päivitettyyn varustepostaukseen kunhan tässä vain saisi aikaiseksi.




tiistai 2. syyskuuta 2014

Estekisat ja Helppo A debyytti

Tämä postaus on ihan tuhannen myöhässä, joten pahoittelut siitä. Videoiden lisäämisessä bloggeriin on ollut suuria ongelmia ja se on vienyt motivaatiota kirjoittamiselta. Heinäkuulta on käsittelemättä este- ja koulukisat seuratasolla. Koulussa tosiaan debytoimme meidän ensimmäisen Helpon A:n, joka meni läpi niinkuin asetimme tavoitteeksi.




Estekarkelot olivat Tikkakoskella ja mentiin pelkkä 80cm AM5 arvostelulla. Kisapaikalla oltiin ajoissa ja Kalle kiltisti hengaili ja odotti luokan alkua.  Verkka oli aika ahdas ja otin vain pakolliset pari hyppyä ennen luokan alkua.  Rata oli muuten ok, mutta otettiin harmillisesti ensimmäinen pysty alas.



Oltiin jo lähössä kotiin kun ilmeni ettei puhtaita ratoja tullut ollenkaan, joten 4 virhettä saaneet uusivat. Tuli hieman hoppu verkata hevonen uudestaan ja eikun hyppäämään 10cm korotettua uusintaa. Hevonen oli skarppi ja hyppäsi kaiken kiltisti, joten tämän kauden ensimmäinen voittohan sieltä napsahti. Super eläin!


Saman viikon lauantaina sitten suunnattiin kohti koulukisoja. Lotta ratsasti meille B-merkin alle, josta he nappasivatkin hienosti 2.sijan. Hevonen kuulemma olisi voinut olla vielä paremmin avuilla, mutta ainakin omistaja oli suoritukseen enemmän kuin tyytyväinen. Mun ja Lotan välissä oli vain pari ratsukkoa palkintojenjaon lisäksi, joten meinasi tulla hieman hoppu verkata ja vaihtaa suitsia.

Radasta sen verran, että huomaa meidän kokemattomuuden tällä tasolla. Olen ratsastanut Kallea aivan liian vähän kangilla, joten liikutaan aika kuolaimen takana. Myös vastalaukan suuret rikot johtuvat ihan puhtaasti treenin puutteesta, mutta tästä vielä noustaan! Ohjelma on A merkki ja prosentteja saatiin reilu 53%. Selkään tuntui että meni tosi huonosti ja poni liikkui kuin liisterissä, koska en saanut pohjetta riittävästi läpi. Seuraavaan Päivin kouluvalmennukseen laitan kanget, jotta päästään paneutumaan näihin ongelmiin. Kuitenkin nyt on todistusaineistoa, että omistan Helppo A tasoisen entisen ravurin.